Monday, 25 June 2012

TELOR SINGApore KECUTsebelah




BESORsebelah nk citer pasal Singapore, tapi sebelum darah pembaca sekalian naik mendadak,jom kita layan gambar2 ni dulu :

Mane satu pilihan korang yang sesuai dengan imej baru 'Negara Seberang Ujung Tambak' tu? (letak komen kat ruangan komen di bawah)

 

Ada lagi...


yang last..

 

Sebab apa gambar-gambar tu? Menggambarkan sifat melampau melebihi batasan 3 diplomat Singapore yang join BERSIH 3.0 di KL pada 28 April lalu.memula x nak mengaku, tapi lepas tu nafikan pulak..

Kan pendedahan demi pendedahan oleh blog MYMASSA dan juga beberapa blogger lain seperti AIDC, BICARAPENANG, WIZURAIKOTA dll mengenai perkara ini sejak dua minggu lepas. Syabas & tahniah diucapkan sehinggakan Utusan Malaysia turut mengambil maklumat drp blog2 tersebut untuk dijadikan rencananya.

Atau bole baca kat sini :http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0620&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_06.htm

Apapun, kurang ajar mmg kurang ajar.. blog utama yang banyak mendedahkan hal ni kena 'warning' dgn Google. Kerajaan Spore menggunakan ejen diorg dalam Google untuk menceroboh masuk ke dalam mymassa dan buang segala link Wikileaks yg ada kat situ. Lepas tu bagi pulak ‘warning email’ supaya jgn buat lagi report pasal Singapore.. Ciss..bedebah!!

Ceritanya kat sini : http://mymassa.blogspot.com/2012/06/lagi-kegiatan-perisik-singapura-di.html

Nak test tengok, carian entri yang ada 'Wikileaks' habis kena delete : http://mymassa.blogspot.com/2012/06/wikileaks-gambar-persediaan-singapura.html

Tapi BESORsebelah pun x kurang hebat jugak sebab dapat cilok satu cerita pasal bukti Singapore nak kucar kacir kan Malaysia. baca kat SINI

http://3.bp.blogspot.com/-kq9aajnqezg/T9r4pmo_X3I/AAAAAAAAO6w/3GSK9R0zaBY/s1600/singapura+biadap.JPG 
 
Lepas tu pulak kat berita TV diorg kuar pulak penafian mcm ni…reaksi mereka ni mmg sama mcm orang Yahudi buat & jugak sama lah macam Pembangkang buat di Malaysia ni – bila kantoi, buat PC – nafikan – pastu salahkan org lain. padahal TELOR DAH KECUT SEBELAH!!


Tindakan tiga pegawai diplomat itu yang menyertai dan memakai baju BERSIH 3.0 adalah bersalahan dengan etika ‘The Vienna Convention on Diplomatic Relations 1961 Article 41 (1)‘ yang melarang para diplomat campur tangan dalam masalah politik sesebuah negara.
Kalau dah melanggar syarat antabarangsa, nape tak amik tindakan kepada Spore?

Ini berita yang berkaitan (credit to mymassa) :
  • http://mymassa.blogspot.com/2012/06/breaking-news-3-nama-diplomat-singapura.html
  • http://mymassa.blogspot.com/2012/06/sukarelawan-pap-di-singapura-sedang.html
  • http://mymassa.blogspot.com/2012/06/jawapan-kepada-bersih-30-singapore_22.html
  • http://mymassa.blogspot.com/2012/06/gempar-perisik-yang-dilatih-mossad.html
  • http://mymassa.blogspot.com/2012/06/sindiran-diplomatik-malaysia-yang-tidak.html
  • http://mymassa.blogspot.com/2012/06/pesuruhjaya-singapura-dipanggil-ke.html
  • http://mymassa.blogspot.com/2012/06/perdana-menteri-arah-polis-siasat.html
  • http://mymassa.blogspot.com/2012/06/jumaat-ini-di-depan-kedutaan-singapura.html

Pada jam 12tghri Isnin 25 Jun 2012, susulan pendedahan perkara nie, Perkasa dengan 500 orang ahlinya dah pun serahkan Memo kepada Kedutaan Spore di Kuala Lumpur mendesak supaya 3 orang diplomat tu diusir keluar daripada Kedutaan Spore & Kedutaan Spore mesti mintak maaf kepada seluruh rakyat Malaysia!! Cerita dan gambar di SINI



Tapi kenapa Spore berani buat mcm ni? Sebab ramai petualang dia ada idup lagi kat bumi Malaysia yang BERDAULAT ini..


Kalau x nak mintak maaf, kita try putuskan bekalan air kpd Spore cuba try test 1 minggu je dulu. Tengok depa menggelabah mcm mane.HAHAHAHAAAAKKK TUUIIIIHHHH!!!


apapun:
PAS PISS PUSS BODOH
DAP BANGANG
PKR GAMPANG!!!!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...