Tuesday, 11 November 2014

GUAN ENG LUPA DIRI, ASAL-USUL HANYA DARI MANGKUK GANGSA

HADI PRESIDEN PARTI, GUAN ENG BUKAN PRESIDEN, TAK SAMA TARAF, SO APA KELAS GUAN ENG NAK ARAH HADI


Kepada Guan Eng yang maha Bongkak,
Kamu Tak Sama Taraf Dengan Hadi, Sedar diri Dan Cermin diri dulu. 
Kamu Kuli, Hadi Presiden.

1. Hadi tak perlu menjawab kepada Guan Eng kerana tidak hadir mesyuarat. Sedarlah sikit, Guan Eng hanya Setiausaha parti, bahasa mudahnya tukang catat minit mesyuarat, tukang mesyuarat, tukang sediakan urusetia mesyuarat dan tukang pastikan minuman Halal disediakan. Jangan pula sedia makanan Haram, kita tahulah DAP bukan boleh dipercayai, kami perlu was-was.

So, apa kelas Guan Eng banding Hadi. Bagai langit dengan bumi. Pepatah China lama kata,"Bubur Mangkuk Emas Hanya Untuk Ketua, Bubur Mangkuk Gangsa Hanya Untuk Orang Suruhan". So, Guan Eng kalau dah lupa peribahasa nenek moyang kamu, silalah melawat Kampung Tze Shin di negeri Zhejiang, China.

2. Guan Eng yang maha Biadap, kurang ajar lagi Bongkak bila lagi kamu nak hormat Presiden kami. Kamu kata Hadi kena datang Mesyuarat kerana takut persepsi umum kepada PR tidak bagus. Belajarlah wahai Guan Eng yang maha Biadap, Kurang ajar lagi bongkak untuk hormat Presiden kami. Menghormati Presiden juga penting untuk persepsi Rakyat dan pengikut !

3. Presiden kami memang ada kuasa Veto. Lebih-lebih lagi bila keputusan yang dibuat dalam mesyuarat PR adalah dibuat oleh budak gaji Guan Eng (orang Suruhan Guan Eng). Mengapa Presiden MESTI ikut rentak keputusan itu yg merugikan PAS.

4. Dalam semua hal, PAS hilang jawatan di Penang, di Selangor kami hilang Exco Selangor....adakah PAS dipanggil bermesyuarat atau berbincang semasa kamu mencuri jawatan Exco kami?.

Bila kamu sudah teruk bermati-matian, sekarang baru kamu nak PAS semula. Kamu sedarlah Guan Eng, kamu hanya mangkuk Gangsa, Presiden kami mangkuk Emas. Bodoh nama saja Keturunan China, peribahasa China pun tidak tahu!!!

Setiausaha PAS Kawasan,

Negeri Selangor
------------------
* Diterima pagi ini melalui kotak emel.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...